Cotton Canvas Acrylic paintingsUitreiking aan Dr. Em. G. Wekker

Het moment dat ik  het portret kon overhandigen aan Prof. Em. Gloria Wekker. Met dank aan alle dames van Mil Colores . Claudette Tjenatak, fotografe Ruth Gout. En niet te vergeten Glenn Helberg voor het plaveien van mijn pad.  


Het Doek Black Power ( mannen torso) mocht schitteren op de officiële uitnodiging van Tentoonstelling Mijn Kunst 2017 bij CBK Zuid Oost te Amsterdam.  Hoe trots kan je zijn dan dat men jouw schilderij daarvoor kiest en dat je wederom weer present mocht zijn !


Wedstrijd ter ering van Clark Accord en zijn boek "De koningin van Paramaribo" . Tentoonstelling Mijn Kunst 2016 bij CBK Zuid Oost te Amsterdam.  Trots dat mijn doek daar mocht hangen! Met als resultaat een eervolle vermelding: 27 augustus 2016

 

De jury wil graag nog een eervolle vermelding doen van een prachtig geschilderd werk....
De jury herkent in grote delen van dit werk de vrijheid van een echte schilder, die vrij haar eigen toets kiest.
De schilder probeert sommige onderdelen realistisch te schilderen en in andere delen van haar werk gebruikt ze brutale wild schetsende strepen. Bovendien lijkt ze delen niet af te schilderen wat de spanning verhoogd: wit over bruin, over zwart.

Het werk doet hier en daar grafisch aan met een sterke contrasten en ondanks het gecentreerde toch een sterke compositie:

een kraakhelder beeld. Dit maakt het werk eigen en vrij. Het plezier en de inspiratie tijdens het maken is zichtbaar.
Ook het onderwerp, of moeten we hier zeggen lijdend voorwerp?, een vrouw met stoere trotse trekken, maar ook gepijnigd, misschien verdrietig? is de krachtig getypeerde vrije interpretatie van de Koningin van Paramaribo.
Ik heb het natuurlijk over........ Corina Klaassens
Blijf schilderen en ervan genieten en zoek nog meer de vrijheid van jouw eigen toets op. Heel veel succes

 
I love that! so I had to paint  the Moment of Marvin Hokstam  ; " No matter what, when you get there, you bathe with the waters your forefathers conquered".

Doek afgeleverd bij de rechtmatige eigenaar.
Doek afgeleverd bij de rechtmatige eigenaar.